duminică, 2 februarie 2014

Probleme speciale legate de piscină





1.     APA ÎNNEGRITà

Când apa îşi pierde claritatea, aceasta poate fi cauzată de următorii factori:
·       Filtrare defectuoasă : Verificaţi filtrul, măriţi timpul de filtrare. Daca apa continuă să fie întunecată, aplicaţi un tratament cu substanţă floculantă, care va transforma particulele aflate în suspensie (în apa) în particule mai mari care vor fi reţinute de către filtru
·       pH ridicat :Analizaţi nivelul pH-ului şi dacă este cazul ajustaţi-l cu o substanţă de reducere a acestuia, până se situează intre 7,2-7,6
·       Reziduri organice în exces :În această situaţie trebuie ajustat nivelul pH-ului şi trebuie îndepărtate toate rezidurile organice aflate în exces (uleiuri, urină, etc). Se va face apoi o clorinare puternică.



2.     Formarea algelor

În cazul în care în piscina dvs s-au format alge, trataţi-le imediat

·       CAZUL A : Prezenţa algelor pe pereţii şi fundul piscinei, în condiţiile în care apa din piscină este curată şi transparentă
Opriţi echipamentul de filtrare şi efectuaţi o clorinare puternică şi anume:
a)    Dacă finisarea este făcută cu ceramică se foloseşte triclor granulat sau pudră
b)    Dacă finisarea este făcută cu liner se foloseşte diclor granulat

Imediat după această operaţiune, adăugaţi o substanţă antialge direct în zona unde aţi sesizat apariţia acestora. Lăsaţi aceste produse să acţioneze 8 ore după care periaţi pereţii şi fundul piscinei.

·       CAZUL B : Prezenţa algelor pe pereţii şi fundul piscinei, în condiţiile în care apa din piscină este întunecată sau verde
Opriţi echipamentul de filtrare şi efectuaţi o clorinare puternică cu diclor granulat sau clor cu acţiune rapidă. La foarte scurt timp aplicaţi o substanţă antialge şi un lichid floculant. Lăsaţi produsele să acţioneze 8 ore după care periaţi pereţii bazinului după care activaţi filtrul atât timp cât este nevoie pentru a obţine o apă curată şi transparentă.

3.     APA COLORATÃ

Culoarea apei dintr-o piscină poate varia:

·       In cazul în care culoarea apei este verzuie-transparentă înseamnă că alcalinitatea apei este scăzută. Pentru aceasta trebuie analizat nivelul alcalinităţii şi dacă e mai mic decât 80 ppm (părţi pe milion), aplicaţi o substanţă pentru stabilizarea acesteia. Alcalinitatea optimă se situează între 120-150 ppm.
·       În cazul în care apa este verde şi întunecată vezi secţiunea FORMAREA ALGELOR
·       Dacă apa este maronie,înseamnă că în apa sunt particule de fier şi mangan. Ajustaţi în acest caz nivelul ph-ului şi efectuaţi o clorinare puternică cu diclor granulat. La foarte scurt timp aplicaţi un lichid floculant. Lăsaţi produsele să acţioneze 8 ore după care îndepărtaţi depunerile de fundul bazinului cu dispozitivul de curăţare. O dată pe săptămână, este indicat să aplicaţi o substanţă pentru evitarea depunerilor de acest gen.

4.     PETE DE MURDÃRIE

Petele apar în piscinele cu apă corozivă sau în cele care conţinioni metalici dizolvaţi (fier, cupru, mangan). Pentru tratare ajustaţi nivelul pH-ului şi aplicaţi o substanţă împotriva petelor. Dacă petele totuşi rezistă va trebui golită piscina şi curăţată cu o substanţa de îndepartare a depunerilor.


5.     DEPUNERI PE ŢEVI ŞI INSTALAŢIE

Depunerile se formează ca urmare a precipitaţiilor, care conţin săruri calcice. Pentru prevenire adăugaţi o substanţă anti-calcar, o dată pe săptămână sau folosiţi un sistem de împiedicare a depunerilor SCALE WATCHER furnizat de către firma noastră.



PRECAUŢII

      Când folosiţi produse chimice respectaţi instrucţiunile următoare:

·       Nu amestecaţi produsele
·       Când diluaţi produsele puneţi produsele în apă nu invers
·       Păstraţi ambalajele închise, în locuri uscate, conform instrucţiunilor de pe etichetele acestora
·       Evitaţi contactul altor substanţe chimice cu accesoriile legate de piscine



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu